Gradut, opinnäytetyöt ja harjoittelut

Entiksen sirkkaruoka valloittaa maailmaa

Written by admin helmikuu 1, 2019 0 comment

  • Sirkkasmoothie

Tanskalaisesta korkeakoulusta tullut opiskelijaharjoittelija tekee Entikselle markkinatutkimusta. Harjoitteluhakemuksia ja opinnäytetyöehdotuksia on tullut tuoreelle yritykselle jonkin verran – hyvillä arvoilla varustettu yritys kiinnostaa nuoria aikuisia.

Eteeni tuodaan smoothiepullo. Se tuoksuu mangopiltille, mutta smoothiessa on jotakin muutakin kuin mangoa ja inkivääriä. Pullo sisältää 12 sirkkaa jauheen muodossa. Pöydällä on myös suklaapussi, mutta suklaapalleron sisällä odottaa kokonainen kuivattu sirkkayllätys. Tulee mieleen vohvelisisälmys.

Ei sirkan syönti niin paha olekaan.

Tämä on se oivallus, jonka Entis haluaa tarjoilla sisäänheittotuotteillaan, eli helposti lähestyttävillä elintarvikkeilla, kuten smoothiella ja suklaalla. Entiksen yhden perustajajäsenen, Samuli Taskilan mukaan hyönteisten syönti on monissa muissa maissa normaalia, mutta länsimaissa sitä vielä vieroksutaan.

Hyönteisruuan puolesta voidaan luetella monta argumenttia: sirkat sisältävät paljon proteiinia ja B12-vitamiinia, niiden tuottamisesta tulee 98 % vähemmän kasvihuonepäästöjä ja niiden tuottamiseen tarvitaan huomattavasti vähemmän vettä kuin lihan tuotantoon.

Sirkkayritys kiinnostaa harjoittelupaikkana

Entis on kiinnostanut monia opiskelijoita harjoittelupaikkana. Yritys ei kuitenkaan ota harjoittelijaa, jos sille ei ole erityistä tekemistä.

– Haluamme, että harjoittelijasta on meille jotakin oikeaa hyötyä. On reilua myös harjoittelijaa kohtaan, että hän pääsee tekemään täällä jotakin ihan hyödyllistä, ettei vain tarvitse tulla keittelemään kahvia, yksi perustajajäsenistä, Iida Hokkanen toteaa.

Entiksen perusti viisi opiskelijaa vuoden 2017 alussa. Monialainen porukka kohtasi toisensa Turun korkeakoulujen yhteisellä start up -kurssilla. Tiimillä on monen alan osaaminen, mistä johtuen opiskelijaharjoittelijoille ei tällä hetkellä ole tarvetta. Yrityksen laajentuessa Entis tekee kuitenkin mielellään yhteistyötä korkeakoulujen kanssa.

– Tällä hetkellä tiimissämme työskentelee palkallisessa harjoittelussa slovakialainen korkeakouluopiskelija Tanskasta. Hän tekee meille markkinatutkimusta muihin Euroopan maihin, mistä on suuri apu yritykselle, Samuli Taskila kertoo.

Perustajajäsenet opiskelijoita vielä itsekin

Muotoilun opiskelijat tekivät projektina Entiksen tuoteperheiden pakkauksiin design-suunnitelman.

– Vaikka opiskelijoiden suunnittelemat ulkoasut tuotteille eivät toteutuneetkaan, projektista oli meille hyötyä. Keskustelimme paljon siitä, miten paljon esimerkiksi sirkat konkreettisesti näkyvät pakkauksissa, Hokkanen kertoo.

Perustajajäsenet ovat opiskelijoita vielä itsekin ja nostivat vastikään ensimmäisen palkkansa. Esimerkiksi Iida Hokkanen alkoi työskennellä yrityksessä nyt kokopäiväisesti.

– Nyt, kun käytämme tähän itse paljon enemmän aikaa, saamme tällä tiimillä paljon aikaiseksi, Hokkanen selventää.

Teksti: Anniina Virtanen

You must be logged in to post a comment.